Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Στην Κύπρο η πρώτη άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών που θα αναλάβουν την κοινή 18μηνη Προεδρία της ΕΕ (Ιούλιος 2011- Δεκέμβριος 2012) - 06/05/2009


Η πρώτη άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Πολωνίας, Δανίας και Κύπρου, που θα αναλάβουν την κοινή 18μηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Trio Presidency) θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στην Πόλη Χρυσοχούς.


Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Δανίας κ. Per Stig Møller και της Πολωνίας κ. Radoslaw Sikorski θα επισκεφθούν την Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου τους κ. Μάρκου Κυπριανού.

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σε πολιτικό επίπεδο για την προετοιμασία του προγράμματος, και ιδίως για τον καταρτισμό των προτεραιοτήτων της 18μηνης Προεδρίας, η οποία θα διαρκέσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2012, κατά το οποίο θα προεδρεύει η Κύπρος.

Τους Υπουργούς Εξωτερικών θα απασχολήσουν, επίσης, θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι πιθανές επιδράσεις της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας στην άσκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο οι Υπουργοί Εξωτερικών της Δανίας και της Πολωνίας θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:28 PM