Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τριμερής Συνάντηση Γενικών Γραμματέων Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου - Ελλάδας- Ιορδανίας - 11/04/2016


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσίαη πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως προπαρασκευαστική για την πρώτη τριμερή σύνοδο σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, η οποία θα συγκληθεί προσεχώς.


Οι τρεις Γενικοί Γραμματείς είχαν αρχικά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια παρακάθισαν σε συνομιλίες και σε γεύμα εργασίας. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η τριμερής συνεργασία, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ασφάλεια, ο διαθρησκευτικός διάλογος, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, οι σχέσεις Ιορδανίας-ΕΕ, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η γεωργία, η ενέργεια, οι μεταφορές, η διαχείριση υδάτων και η προστασία του περιβάλλοντος.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων επί διαφόρων ζητημάτων της τρέχουσας διεθνούς επικαιρότητας.

Στο πέρας της συνάντησης υιοθετήθηκε Κοινή Δήλωση, η οποία επισυνάπτεται.

JOINT STATEMENT -SATURDAY (2).pdfJOINT STATEMENT -SATURDAY (2).pdf
Σχετικά Αρχεία:

JOINT STATEMENT -SATURDAY (2).pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 224,55Kb)Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:36 PM