Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο - 21/04/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο.


Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, οι εξελίξεις που αφορούν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στη Σερβία καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ θα γίνει και προετοιμασία της Συνόδου του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν θέματα Ενέργειας, την Ανατολική Εταιρική Σχέση, καθώς και τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, με ιδιαίτερη έμφαση στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Επιπλέον, θα εξεταστεί και η κατάσταση στο Μάλι και τη Βιρμανία/Μιανμάρ.

Ακολούθως, o Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κ. Kamalesh Sharma και τον Υπουργό Ευρώπης κ. David Lidington, ενώ θα απευθύνει ομιλία σε δείπνο που διοργανώνει η κυπριακή παροικία, με τη συμμετοχή μελών της Βουλής των Λόρδων, της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς και Βρετανών Ευρωβουλευτών. Ο κ. Κασουλίδης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 25 Απριλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:43:42 PM