Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Μεγάλη Βρετανία κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Α.Μ. Βασίλισσα Ελισάβετ


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Μεγάλη Βρετανία κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων επέδωσε χθες, στη διάρκεια επίσημης τελετής στα ανάκτορα του Μπακιγχαμ, τα διαπιστευτήριά του στην Α.Μ. Βασίλισσα Ελισάβετ.


Κατά τη μετάβασή του στα ανάκτορα τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας των Ανακτόρων κ. Charles Gray.

Στην αρχή της επίσημης τελετής ο Ύπατος Αρμοστής είχε ιδιαίτερη ακρόαση με την Α.Μ. Βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία παρίστατο ο Μόνιμος Υφυπουργός στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών Sir Peter Ricketts. Ακολούθως παρουσίασε στην Α.Μ. Βασίλισσα Ελισάβετ τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Κύπρου που τον συνόδευαν.

Κατά την επιστροφή του, τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών κα Sarah Gillet.

Μετά την τελετή ο Ύπατος Αρμοστής παρέθεσε δεξίωση στην Υπάτη Αρμοστεία. Σ’ αυτήν παρευρέθησαν αρχηγοί των διπλωματικών αποστολών από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, και οι Πρέσβεις της Ρωσίας και του Κουβέιτ. Επίσης, παρευρέθησαν μέλη των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου και της Ελλάδας, η Πρέσβης της Κύπρου στην Ουνέσκο κα Μέμα Λεβέντη, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας κ. Πήτερ Δρουσιώτης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας κ. Χάρης Σοφοκλείδης καθώς και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.

Η κα. Gillet, συγχαίροντας τον ΄Υπατο Αρμοστή για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, εξήρε τις καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου-Βρετανίας και είπε ότι χαίρεται ιδιαίτερα για το διορισμό του κ. Ζήνων στη θέση του Υπάτου Αρμοστή, αφού πρόκειται για ένα διακεκριμένο διπλωμάτη με ευρεία πείρα στα διεθνή θέματα, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, προσβλέποντας σε μια άριστη συνεργασία.

Απαντώντας ο ΄Υπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Κύπρου-Βρετανίας και ανέφερε ότι θα επιδιώξει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολούθησε πρόποση προς τιμήν της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:28:14 AM