Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογό του. Λουμπλιάνα, 9 Ιανουαρίου 2019


Θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Σλοβενίας τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο απασχόλησαν, ανάμεσα σε άλλα, την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κύριο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας κύριο Miro Cerar.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λουμπλιάνα στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σλοβενία, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Σλοβένο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν το Μνημόνιο Συναντίληψης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις που υπέγραψαν ενωρίτερα σήμερα οι δύο Υπουργοί, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ενδυνάμωση τόσο των διμερών σχέσεων όσο και της διμερούς συνεργασίας σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ.

Συμφωνήθηκε ακόμα η ανταλλαγή απόψεων και επισκέψεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και κυρίως σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους συνεργασία ως ομονοούντα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τονίστηκε, επίσης, η αποφασιστικότητα των δύο μερών για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και ιδιαίτερα της εμπειρογνωμοσύνης από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο την περιοχή της Μέσης Ανατολής και, ευρύτερα, της Ανατολικής Μεσογείου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 10/01/2019 09:21:32 AM