Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Σάββατο (15/6), στη ΛευκωσίαΟ Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο, Σάββατο, 15 Ιουνίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της κατʼ ιδίαν συνάντησης και των διευρυμένων διαβουλεύσεων με συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξετάζοντας τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για την πρόοδο στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τις έκνομες ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δημοκρατίας.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη Σύσταση Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας και Συμφωνία Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας, ενώ αμέσως μετά (στις 13.30) θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 14/06/2019 02:08:08 PM