Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη - 22/09/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 63ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης είχε σήμερα διμερείς χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Κουβέιτ και της Κροατίας καθώς επίσης και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Daniel Fried. Ο κ. Κυπριανού είχε επίσης συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Η.Ε. κ. Alain Le Roy.


Το πρωί ο Υπουργός εξωτερικών έλαβε μέρος στην Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τις Αναπτυξιακές Ανάγκες της Αφρικής.

Με τον Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Sheikh Mohammad Al-Sabah Al-Salem Al Sabah, ο κ Κυπριανού συζήτησε διμερή θέματα. Τονίστηκε η ανάγκη για περισσότερη συνεργασία σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ επανέλαβε πρόσκληση προς τον Κύπριο ομόλογο του για επίσημη επίσκεψη την οποία ο κ. Κυπριανού αποδέχθηκε.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Jandrokovic ο κ. Κυπριανού συζήτησε το Κυπριακό δεδομένου ότι η Κροατία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ καθώς επίσης την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την ΕΕ . Συμφωνήθηκε επίσης να αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία στον οικονομικό τομέα.

Με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Daniel Fried έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των απευθείας συνομιλιών στο κυπριακό που μόλις έχουν αρχίσει.

Στην συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Alain Le Leroy συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, υπό το φως του ότι η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο είναι απαραίτητη όχι μόνο ως θέμα ασφάλειας αλλά και όσο αφορά το ρόλο της ως δίαυλος επικοινωνίας αλλά και σε ανθρωπιστικά ζητήματα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:47:46 PM