Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών - 02/06/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Τρίτη 3 Ιουνίου, 2008 για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει σε δείπνο που παραθέτει στους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Bernard Kouchner.


Στη διάρκεια του δείπνου οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γαλλική Προεδρία. Η Γαλλία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2008 (Ιούλης-Δεκέμβρης 2008).

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, 2008 ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 4-5 Ιουνίου, 2008.

Από το Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στα Τίρανα για επίσημη επίσκεψη μεταξύ 6- 7 Ιουνίου 2008. Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Lulzim Basha. Θα γίνει επίσης δεκτός τόσο από τον Πρόεδρο της χώρας Bamir Topi, όσο και από τον Πρωθυπουργό Sali Berisha. Θα έχει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Jozefina Topalli.

Ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών θα συνοδεύει τον Υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του στα Τίρανα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κυπριανού θα υπογράψει συμφωνία για τη Διεθνή Οδική Μεταφορά Επιβατών και Εμπορευμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου των Υπουργών της Αλβανίας.

Ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα από τις 8-10 Ιουνίου, 2008. Ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov και θα έχει δείπνο εργασίας με Ρώσους βουλευτές

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη 10 Ιουνίου 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:07:38 PM