Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Γεωργιανό ομόλογό του στην Τιφλίδα. 17 Aπριλίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη σε επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Τιφλίδα με τον Γεωργιανό ομόλογό του, κύριο David Zalkaliani.

Οι δύο Υπουργοί είχαν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, κατά τις οποίες ανασκοπήθηκε το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γεωργίας.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Zalkaliani επαναβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή της σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο τουρισμός και η εκπαίδευση. Υπήρξε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αριθμό ζητημάτων περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων ΕΕ - Γεωργίας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Γεωργιανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν δύο διακρατικές Συμφωνίες που αφορούν στην Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών και στον Τομέα της Υγείας, αντίστοιχα, καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης στον Τομέα της Γεωργίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 17/04/2019 04:13:13 PM