Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής στη Νέα Ζηλανδία - 13/02/2008


Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Φίλιππος Κρητιώτης επέδωσε χθες, 12 Φεβρουαρίου, στο Γουέλλιγκτον, τα Διαπιστευτήρια του στο Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας κ. Anand Satyanand ως νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Ζηλανδία με έδρα την Καμπέρα.


Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής ο Γενικός Κυβερνήτης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της Κύπρου και της Νέας Ζηλανδίας και στη συνεργασία τους στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας και υπογράμμισε την προσήλωση των δύο χωρών στις αρχές του κράτους δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξέφρασε δε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των λαών Κύπρου και Νέας Ζηλανδίας. Παράλληλα ο κ. Satyanand συνεχάρη την Κύπρο για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις σχέσεις της με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της.

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τον κ. Satyanand για την παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για επίλυσή του. Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση του για τη στάση αρχών και τη σταθερή υποστήριξη της Νέας Ζηλανδίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την επίλυση του Κυπριακού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:55 PM