Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - 15/02/2016


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Τους Υπουργούς Εξωτερικών απασχόλησαν οι εξελίξεις στη Συρία, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία. Διεξήχθη επίσης συζήτηση για τη Διπλωματία του Κλίματος και υιοθετήθηκαν Συμπεράσματα για τη Σομαλία, το Μπουρούντι και τις προτεραιότητες της ΕΕ σε Φόρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2016.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μακράς συζήτησης για τις εξελίξεις στη Συρία, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη όπως η διεθνής κοινότητα οικοδομήσει πάνω στην πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα του Eιδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ κ. Staffan De Mistura. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας που έχουμε ενώπιόν μας και να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν ως ΕΕ, για να υποβοηθηθεί η παρούσα προσπάθεια, υπογράμμισε ο κ. Κασουλίδης. Ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά και στην ανθρωπιστική πτυχή του προβλήματος, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Εξάλλου, στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, οι ‘28’ αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Gebran Bassil. H συζήτηση εστίασε στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει ο Λίβανος τόσο στις προσπάθειες για καταπολέμηση της τρομοκρατίας όσο και για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης στενής συνεργασίας και στήριξης του Λιβάνου από μέρους της ΕΕ για αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αύριο, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ κατά τις οποίες κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η προετοιμασία των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:47 PM