Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι, 7-8 Νοεμβρίου 2013 - 08/11/2013


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, το διάστημα 7-8 Νοεμβρίου 2013, στο Παρίσι όπου Εκπροσωπεί τον Υπουργό Εξωτερικών στην 29η Υπουργική Σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ). Στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο του ΔΟΓ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε στις 7 Νοεμβρίου σειρά διμερών επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, κ. Pierre Sellal και με το Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Pierre Levy. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Sellal συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας, στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Πολιτικών Διαβουλεύσεων. Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών συζητήθηκαν θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν θέματα άμυνας και ασφάλειας, και η προοπτική θεσμοθέτησης της συνεργασίας των Μεσογειακών κρατών μελών της Ε.Ε. για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε τους δύο συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την προοπτική επανέναρξης συνομιλιών και για την κατάσταση της Κυπριακής Οικονομίας. Επίσης, διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη που διέπει την εξωτερική πολιτική Κύπρου-Γαλλίας σε αριθμό διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων, ιδίως στο πλαίσιο της Ε.Ε., όπου υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των δύο κρατών.

Τέλος, αναφέρεται ότι, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2013, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών προσφώνησε την ολομέλεια της 29ης Υπουργικής Συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:47:22 PM