Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Διεξαγωγή διεθνούς συμποσίου με τίτλο «Ο κόσμος που θέλουμε –Συμπόσιο της Παγκόσμιας Κοινωνίας των Πολιτών: Επισιτιστική ασφάλεια και διατροφή στο μετά το 2015 Αναπτυξιακό Πλαίσιο», στη Λευκωσία - 22/11/2012


Η Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) για την Ανάπτυξη (CYINDEP) διοργανώνει, στις 22 και 23 Νοεμβρίου, διεθνές συμπόσιο της κοινωνίας των πολιτών με θέμα: «Ο κόσμος που θέλουμε – Συμπόσιο της Παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών: Επισιτιστική ασφάλεια και διατροφή στο μετά το 2015 Αναπτυξιακό Πλαίσιο», στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.


Το επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι μια Υψηλού Επιπέδου Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που θα διεξαχθεί αύριο, υπό την υψηλή προστασία της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος της ΕΕ για την Αναπτυξιακή Συνεργασία κ. Andris Piebalgs, ο Υπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης της Ιρλανδίας κ. Joe Costello, η Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Βαρόνη Northover, ο Πρίγκιπας Seeiso Bereng Seeiso του Λεσόθο, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP).

Στόχος του Συμποσίου είναι να δημιουργήσει έναν χώρο συζήτησης για τους ιθύνοντες λήψης αποφάσεων (μέλη κυβερνήσεων, διεθνείς οργανισμοί, ΜΚΟ, ακαδημαϊκοί, δεξαμενές σκέψης και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα) και τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών, για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τις κύριες προκλήσεις και δυνατότητες που παρουσιάζει η επισιτιστική και διατροφική ασφάλεια στο πλαίσιο του μετά το 2015 Αναπτυξιακού Πλαισίου.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμποσίου θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Αναπτυξιακή Συνεργασία κ. Andris Piebalgs.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:41:34 PM