Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών σε Κουβέιτ και Ιορδανία - 05/06/2015


Στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και των αναβαθμισμένων σχέσεων που έχει εγκαθιδρύσει η Κύπρος με τις χώρες της περιοχής, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε Κουβέιτ και Ιορδανία στις 6-9 Ιουνίου.


Το Σάββατο, 6 Ιουνίου, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στο Κουβέιτ, όπου την Κυριακή, 7 Ιουνίου, θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Sabah Al-Khalid Al-Sabah. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Υπουργών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, το Κυπριακό, επιμέρους πτυχές των σχέσεων Κουβέιτ – ΕΕ, η κατάσταση στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, οι εξελίξεις που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και οι διεθνείς δράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κ. Υπουργός θα γίνει επίσης δεκτός από τον Εμίρη του Κουβέιτ H.H. Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, στον οποίο και θα μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για την Ιορδανία, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Κατά την παραμονή του στο Αμμάν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του κ. Nasser Judeh, με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τρόπους επέκτασης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Αμμάν, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Abdullah Ensour, ενώ θα μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 9 Ιουνίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:27 PM