Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Μπαχρέιν


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, στη Μανάμα για επίσημη επίσκεψη στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, Σεΐχη Khalid bin Ahmedbin Mohammed Al Khalifa.

Βάσει του προγράμματος της επίσκεψης, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογό του,  κατά τις οποίες θα ανασκοπηθεί το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Μπαχρέιν και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, ανάμεσα στις οποίες και Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον Τομέα της Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός για συνάντηση από τον Πρωθυπουργό της χώρας Πρίγκιπα Khalifa bin Salman Al-Khalifa, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Πρίγκιπα Salman bin Hamad al Khalifa, διάδοχο του θρόνου.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Μανάμα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Μπαχρέιν κύριο Samir Nass.
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης, 15 Μαρτίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/03/2019 10:38:01 AM