Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον
για επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και συμμετοχή στο ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής της AIPAC. 22 Μαρτίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο, Σάββατο, για την Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές και συναντήσεις με αξιωματούχους του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γερουσιαστές και Μέλη του Κογκρέσου. Στο πλαίσιο των επαφών του κυρίου Χριστοδουλίδη στην Αμερικανική πρωτεύουσα αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η πορεία υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης, κατόπιν πρόσκλησης, στο ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) που πραγματοποιείται εκεί στις 24-26 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να συμμετάσχει ως ομιλητής σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θετικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ειδικότερα μέσω του δικτύου μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει από κοινού με την Ελλάδα και χώρες της περιοχής.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον την προσεχή Τρίτη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 22/03/2019 10:50:34 AM