Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον τυφώνα Matthew στις ΗΠΑ


Αναφορικά με τον τυφώνα Matthew που έπληξε την Καραϊβική, αυτή την περίοδο απειλεί με έντονα καιρικά φαινόμενα τις νότιο-ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με πορεία προς τα βόρεια. Η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές αρχές, ιδιαίτερα των Πολιτειών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να πληροφορηθούν για τυχόν επηρεαζόμενους Κύπριους πολίτες και ενδεχόμενη συνδρομή τους.


Ενημερώνονται οι Κύπριοι πολίτες ότι η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ έχει ενεργοποιήσει για τον σκοπό αυτό τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης με αριθμό +1 202 681 1162 για Κυπρίους που τυχόν βρίσκονται ή κατοικούν στις πληγείσες περιοχές και σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον.

Η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ βρίσκεται επίσης σε απευθείας επαφή με τους Επίτιμους Προξένους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις επηρεαζόμενες πολιτείες και επιπρόσθετα με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλώριδα (αριθμός τηλεφώνου +1 813 690 0188) καθώς και με την πρόεδρο του εκεί Παγκύπριου Συνδέσμου για ταχύτερη αποτελεσματική ανταπόκριση στην περίπτωση που Κύπριοι πολίτες επηρεαστούν με οποιοδήποτε τρόπο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές αυτές.

Από την μέχρι τώρα επικοινωνία και πληροφόρηση δεν προκύπτει οποιοδήποτε περιστατικό που να αφορά Κύπριο πολίτη.

Επιπλέον Στοιχεία 24ωρης Επικοινωνίας

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνίας, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επίσης με τους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου:
Λειτουργός Υπηρεσίας ΥΠΕΞ: +357 99660129
Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ΥΠΕΞ+35722801000, +35797775998Τελευταία Ενημέρωση στις: 10/10/2016 09:27:08 AM