Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος γύρος Πολιτικών Διαβουλεύσεων Κύπρου- Ομάν - 20/06/2014


Στις 18 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου και Ομάν, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης Πολιτικών Διαβουλεύσεων που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών το 2013. Των αντιπροσωπειών ηγήθηκαν ο Διευθυντής του Τμήματος Δυτικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών του Σουλτανάτου του Ομάν, Sheikh Hilal Bin Marhoon Al Ma'amari και ο Διευθυντής Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Λεωνίδας Παντελίδης.


Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση του συνόλου του φάσματος διμερών σχέσεων Κύπρου- Ομάν, όπου επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο της σχέσης των δύο κρατών και εκφράσθηκε η πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της μέσω ανταλλαγής υψηλού επιπέδου επισκέψεων.

Επίσης συζητήθηκαν σε έκταση περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Εν συνεχεία, η Αντιπροσωπεία του Ομάν πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα. Η Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Κέντρου, για το ρόλο του σε περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων, ατυχημάτων και καταστροφών. Η Ομανική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίηση της και την ετοιμότητά της για συνεργασία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης στην ευρύτερη περιοχή.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:02 PM