Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην Ελλάδα, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στην συνάντησή μας ασχοληθήκαμε πρώτα από όλα με τα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και πως θα βάλουμε σε πρακτική εφαρμογή ακριβώς, αυτή την εντατικοποίηση συνεργασίας και συντονισμού μας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων και των δύο Υπουργείων ιδιαίτερα στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό πρόβλημα.

Ασχοληθήκαμε και με θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης για το επόμενο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί σε 10 ημέρες, για την Ένωση για την Μεσόγειο. Ανταλλάξαμε και απόψεις για την επικείμενη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της Ειρηνευτικής Δύναμης στη Κύπρο και τι αναμένουμε από αυτή. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουμε με τη συνάδελφό μου. Είναι πάντα χαρά να συναντιόμαστε και κρατούμε ο ένας τον άλλο σε επαφή για να έχουμε ακριβώς, ένα αποτελεσματικό συντονισμό».Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:25:36 AM