Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Μυανμάρ - 14/10/2015


Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρωτεύουσα Nay Pyi Taw, ο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 14 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο του Μυανμάρ (τέως Βιρμανία) κ. U Thein Sein, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα.


Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος του Μυανμάρ διαβίβασε προσωπικές ευχές για υγεία και ευημερία προς τον ΠτΔ, την Κυβέρνηση και τον Κυπριακό λαό και αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ευχόμενος όπως αυτές ενισχυθούν περαιτέρω σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ευχαρίστησε επίσης για το ρόλο της Κύπρου και άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την άρση του οικονομικού εμπάργκο και τα συνακόλουθα ανοίγματα της χώρας του, τόσο σε σχέση με την οικονομία όσο και τη διαδικασία εκδημοκρατικοποίησης. Στη συνέχεια, ο Κύπριος Πρέσβης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον Πρόεδρο του Μυανμάρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και προώθησης της συνεργασίας με την ΕΕ.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρέσβης κ. Θεοφυλάκτου διαβίβασε εκ μέρους του ΠτΔ, της Κυπριακής Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου θερμές ευχές για την ευημερία του λαού του Μυανμάρ και διαβεβαίωσε για το γνήσιο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης της ΚΔ σε σχέση με τη μεταβατική περίοδο που διέρχεται η χώρα, στο πλαίσιο εκδημοκρατικοποίησης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας. Έκανε επίσης αναφορά στα σημαντικά ανοίγματα του Μυανμάρ που αποσκοπούν σε ενεργότερη εμπλοκή στη διεθνή πολιτική και στην παγκόσμια αγορά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ενεργό ενδιαφέρον της ΕΕ στα δρώμενα της χώρας. Ως μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε, η Κύπρος προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ - Μυανμάρ αλλά και των διμερών σχέσεων Κύπρου - Μυανμάρ, για παράδειγμα σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:58 PM