Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αυστραλό Ειδικό Αντιπρόσωπο για το Κυπριακό - 10/09/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Αυστραλίας για το Κυπριακό Πρέσβη κ. David Ritchie.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η επίσκεψη του κ. Ritchie πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλή χρονική στιγμή, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή της νέας φάσης της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Η Αυστραλία, συνέχισε, είναι μια φιλική χώρα, όπου υπάρχει μια μεγάλη κυπριακή παροικία και εκτιμούμε το ενδιαφέρον της αυστραλιανής Κυβέρνησης να μας βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ο κ. Υπουργός είπε, επίσης, ότι με τον κ. Ritchie συζήτησαν διάφορες πτυχές του Κυπριακού, τις ελπίδες και τις ανησυχίες μας, και συμφώνησαν όπως διατηρήσουν επαφή.

Από πλευράς του, ο κ. Ritchie ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση κατά την οποία έγινε, όπως είπε, μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και μετέφερε τη θέση της αυστραλιανής Κυβέρνησης για συνέχιση του θεσμού του Ειδικού Αντιπροσώπου για το Κυπριακό, για το οποίο η Αυστραλία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εξέφρασε, επίσης, τη διάθεση της χώρας του να παρέχει στήριξη και ενθάρρυνση σε μια διαδικασία που πλησιάζει, όπως είπε, σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο. Ευχήθηκε, τέλος, προς τις δύο πλευρές κάθε καλό για το μέλλον.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:13:17 PM