Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Σουαζιλάνδη - 13/07/2009


Ο Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Βασίλειο της Σουαζιλάνδης, με έδρα την Πρετόρια, κ. Αργυρός Αντωνίου επέδωσε την περασμένη βδομάδα τα διαπιστευτήρια του προς τον Βασιλιά της χώρας Mswati III.


Σε κατ΄ ιδίαν ακρόαση ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε τον Βασιλιά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης παρακάλεσε τον κ. Αντωνίου να διαβιβάσει τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει σταθερά να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Επίσης, ευχήθηκε όπως οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται καρποφορήσουν, επιτέλους, προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού. Ευχαρίστησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία για τη βοήθεια που προσφέρει στο λαό της χώρας του μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χειρονομία που εκτιμάται ιδιαίτερα τόσο από το λαό όσο και από τις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουαζιλάνδη ο κ. Αντωνίου έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Lutfo E. Dlamini και συναντήθηκε με Πρέσβεις και Επίτιμους Προξένους χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών τους οποίους ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των διμερών σχέσεων τόσο στον πολιτικό όσο και στον εμπορικοοικονομικό τομέα. Επίσης, ο κ. Αντωνίου είχε συνάντηση με την κυπριακή αδελφότητα στην πόλη Manzini όπου διαμένει και δραστηριοποιείται μικρός αριθμός ομογενών.

Σε όλες τις συναντήσεις τον κ. Αντωνίου συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουαζιλάνδη κ. Basil Athienides.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:17:08 PM