Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού στο Κουβέιτ - 27/06/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο Κουβέιτ, έγινε σήμερα δεκτός από τον Eμίρη της χώρας Sheikh Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah. Ο κ. Υπουργός διαβίβασε στον Εμίρη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, η οποία έγινε αποδεκτή.


Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ Sheikh Nasser Al Mohammed Al Ahmed Al Jaber Al Sabah.

Στη συνέχεια, είχε συνομιλίες με τον ομόλογο του Dr. Mohammad Αl Sabah Al Salem Al Sabah. Ο κ. Κυπριανού τον ενημέρωσε για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και εξετάσθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Κόλπου. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της Κύπρου για ενίσχυση αυτών των σχέσεων.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα με έμφαση στο Παλαιστινιακό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:03 PM