Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της EE - 22/06/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα.


Κατά τις εργασίες του ΣΕΥ οι Υπουργοί θα συζητήσουν την Ανατολική Εταιρική Σχέση εν όψει της Συνόδου του Βίλνιους, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Νότια Γειτονία, με έμφαση στην κατάσταση στη Συρία, καθώς και την προοπτική επανέναρξης της Ειρηνευτικής Διαδικασίας της Μέσης Ανατολής (ΕΔΜΑ). Κατά τη διάρκεια γεύματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για το θέμα του Αφγανιστάν. Το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την ΕΔΜΑ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη και τις κλιματικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο του ΣΓΥ θα συζητηθεί το προσχέδιο Συμπερασμάτων του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει θέματα όπως η ανεργία στους νέους, το σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Εν αναμονή των εξελίξεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Υπουργοί ενδέχεται να συζητήσουν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020. Επιπλέον, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κοσσυφοπέδιο για σύναψη Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 26 Ιουνίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:50 PM