Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο
- 26/11/2015Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο για συναντήσεις με αξιωματούχους των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.


Ο κ. Ζήνων συναντήθηκε με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου κα Penny Mordaunt, με την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, αντιμετώπισης σύγχρονων προκλήσεων και συνεργασίας για αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Επίσης, συζητήθηκε η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του ρόλου της Κύπρου για συμβολή στην ασφάλεια και σταθερότητα. Ο κ. Ζήνων συναντήθηκε και με τον Γενικό Διευθυντή Διεθνούς Αμυντικής Πολιτικής κ. Nick Gurr.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με τον Μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Simon McDonald, με τον οποίο έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου και συζητήθηκαν θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης της δημοσίας υπηρεσίας και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:42 PM