Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων Πρέσβη Μ. Κουντουρίδη στην Πράγα - 27/02/2014


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πράγας, ο Πρέσβης της Κύπρου, με έδρα την Μπρατισλάβα, Μάριος Κουντουρίδης, επέδωσε στις 25 Φεβρουαρίου 2014, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Τσεχίας κο Μίλος Ζέμαν.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο κος Κουντουρίδης διαβίβασε στον Πρόεδρο Ζέμαν την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων Κύπρου – Τσεχίας.

Σε κατ' ιδίαν συνομιλία του με τον Πρόεδρο Ζέμαν, μετά την εν λόγω τελετή, ο κος Κουντουρίδης ενημέρωσε το Τσέχο Πρόεδρο, για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Ζέμαν ευχαριστώντας για την ενημέρωση, σημείωσε ότι οι διαχρονικές θέσεις αρχών της Τσεχίας εν σχέσει με το Κυπριακό δεν έχουν αλλάξει. Εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξη της χώρας του στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ευχόμενος όπως αυτές καταλήξουν σύντομα στην επίτευξη μιας δίκαιης λύσης, που να διασφαλίζει την ενότητα, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κύπρου.

Ο Τσέχος Πρόεδρος αν και συμφώνησε πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο Τσέχος Πρόεδρος ευχήθηκε τέλος στον κο Πρέσβη κάθε επιτυχία στο έργο του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:49:11 PM