Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επέδωσε τα διαπιστευτήριά της η νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ισλανδία - 13/05/2015


Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισλανδία, με έδρα την Κοπεγχάγη, κα Μαρία Παπακυριακού επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Ισλανδίας κ. Olafur Ragnar Grimsson, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής.


Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του κ. Grimsson και της κας Παπακυριακού, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων Ισλανδίας – Κύπρου, ενώ παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στα θέματα αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Ισλανδός Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τη νέα Πρέσβη για την πολιτική της χώρας του σε θέματα Αρκτικής.

Η Πρέσβης της Κύπρου, από την πλευρά της, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ισλανδίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της επικείμενης επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας εξέφρασε την ελπίδα όπως οι συνομιλίες οδηγήσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Αναφέρθηκε, τέλος, στη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, τονίζοντας ότι ο ισλανδικός λαός ήταν και παραμένει στο πλευρό της Κύπρου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:12 PM