Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του


Ο κ. Χαράλαμπος Χατζησάββας επέδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 τα διαπιστευτήρια του στον Εμίρη του Κουβέιτ Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ως ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κουβέιτ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Bayan.


Ο Εμίρης του Κουβέιτ καλωσόρισε το νέο Πρέσβη και αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική και επιτυχή επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Κουβέιτ τον Οκτώβριο του 2013. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κύπρο για τη διαχρονική υποστήριξή της προς το Κουβέιτ, με ιδιαίτερη μνεία στη συμφωνία Κύπρου – Κουβέιτ για την απομάκρυνση των υπηκόων Κουβέιτ από τον Λίβανο μέσω Κύπρου, αν υπάρξει ανάγκη. Επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον και τη βούληση του Κουβέιτ για ακόμη περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Χατζησάββας διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ίδιο και προς τον φίλο λαό του Κουβέιτ. Μετέφερε, επίσης, τα φιλικά αισθήματα και την εκτίμηση του κυπριακού λαού προς το Κουβέιτ για τη βοήθεια που έχει παράσχει στη Κύπρο και για τις θέσεις αρχής που τηρεί όσον αφορά στο Κυπριακό. Διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι θα εργαστεί για να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/09/2016 12:48:49 PM