Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νεπάλ


Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στις δυο Ιουνίου στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, ο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Πρόεδρο της χώρας κα. Bidya Devi Bhandari, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας (με έδρα το Νέο Δελχί) στην Ομόσπονδη Δημοκρατία του Νεπάλ.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο Κύπριος Πρέσβης διαβίβασε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Πρόεδρο και την Κυβέρνηση του Νεπάλ, επαναβεβαιώνοντας την αλληλεγγύη του Κυπριακού λαού προς τον λαό του Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα πριν από ένα χρόνο. Υπογράμμισε ταυτόχρονα τη βούληση της Κυπριακής Κυβέρνησης να στηρίξει το Νεπάλ, τόσο διμερώς όσο και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης με στόχο τη σταθερότητα και ευημερία της χώρας.

Με τη σειρά της, η Πρόεδρος του Νεπάλ διαβίβασε εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνησή της προσδοκεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Κύπρο σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές, τουρισμός, εκπαίδευση και πολιτισμός.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η πολιτική κατάσταση στο Νεπάλ μετά την πρόσφατη υιοθέτηση νέου Συντάγματος, ενώ ο κ. Θεοφυλάκτου ενημέρωσε την Πρόεδρο της χώρας καθώς επίσης Κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις συνομιλίες επί του Κυπριακού, εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συνεπή στάση αρχών του Νεπάλ. Εξετάστηκαν επίσης τρόποι περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 24/10/2016 10:44:07 AM