Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Aνακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών - 11/09/2015


Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε σχολιασμό του περιεχομένου σημερινού δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο Τούρκος υπήκοος φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει ενδείξεις ότι ενδέχεται να είναι Ελληνοκύπριος που μεταφέρθηκε στην Τουρκία κατά την τουρκική εισβολή του 1974.


Τέτοιου είδους ειδήσεις προκαλούν πολλές φορές άδικη και αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς αγνοουμένων, αφού παρόμοιοι ισχυρισμοί στο παρελθόν αποδείχθηκαν τελικά αβάσιμοι.

Επισημαίνεται ότι όλες οι υποθέσεις και πληροφορίες που άπτονται του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων, περιλαμβανομένων εκείνων του σημερινού δημοσιεύματος, τυγχάνουν χειρισμού με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αδήριτη αναγκαιότητα του τερματισμού του συνεχιζόμενου δράματος που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων.

Με πλήρη σεβασμό στις οικογένειες των αγνοουμένων μας, το Υπουργείο Εξωτερικών θα επανέλθει επί του θέματος εάν προκύψουν εξελίξεις.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:29 PM