Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό Αιγύπτου - 01/12/2014


Στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, πραγματοποίησε στις 30 Νοεμβρίουδιμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, κ. Ibrahim Mahlab.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κ.κ. Mahlab και Κασουλίδης επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών, τόσο σε διμερές, τριμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, με ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών σε διάφορους τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας αλλά και επέκτασης των τομέων όπου αυτή υλοποιείται.

Οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν επίσης επί της κοινής βούλησης Κύπρου και Αιγύπτου να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία στην κάθε της μορφή αλλά και να προωθήσουν, μέσω κοινών προσπαθειών, την σταθερότητα και την ειρήνευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:47 PM