Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Ομάν - 21/03/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ομάν, είχε συνάντηση χθες Σάββατο με τον ομόλογό του, κ. Yusuf bin Alawai bin Abdullah.


Ο κ. Υπουργός, κατά τη συνάντηση επισήμανε την πολιτική της Κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου και επέδωσε προσωπικό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια προς τον Σουλτάνο του Ομάν Qaboos bin Said. Οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και μελέτησαν πρακτικούς τρόπους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως στον τομέα των επενδύσεων, τον τουρισμό και τις θαλάσσιες μεταφορές, οι οποίοι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε, επίσης, για την εν εξελίξει διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Ο κ. bin Alawai εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος καθώς και στην επανένωση της Κύπρου και εξέφρασε τη διαφωνία του Ομάν στη διαίρεση της Κύπρου.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν και τις σχέσεις ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις σχετικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει εντός της ΕΕ και ο κ. bin Alawai εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυβέρνησής του.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Παλαιστινιακό, όπου υπήρξε σύγκλιση απόψεων των δύο Υπουργών. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε προς τον ομόλογό του την ετοιμότητα της Κύπρου να βοηθήσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:07 PM