Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. 14 Φεβρουαρίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Μόναχο για να συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης, στην ομώνυμη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, η οποία αρχίζει αύριο, Παρασκευή, και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Στη Διάσκεψη του Μονάχου, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1963, συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Επικεφαλής και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι Διεθνών Οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εμπειρογνώμονες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη φετινή διάσκεψη είναι οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διατλαντική συνεργασία, οι επιπτώσεις της αναβίωσης του ανταγωνιστικού κλίματος στις διεθνείς σχέσεις, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, ο έλεγχος των εξοπλισμών, και η διασύνδεση του διεθνούς εμπορίου, των καινοτομιών στον τομέα της τεχνολογίας και της κλιματικής αλλαγής με την παγκόσμια ασφάλεια.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει ανάμεσα σε άλλα αριθμό διμερών επαφών και συναντήσεων με ομολόγους του, καθώς και με αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 15/02/2019 01:28:22 PM