Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Εργασίας Γενικού Διευθυντή στο Βέλγιο - 19/02/2014


O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, Αλέξανδρος Ν. Ζήνων θα πραγματοποιήσει στις 20-21 Φεβρουαρίου 2014 διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Βέλγιο για πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Dirk Achten.


Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν είναι οι διμερείς σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Βασίλειο του Βελγίου, διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Περαιτέρω, ο κ. Ζήνων θα ενημερώσει τον ομόλογο του για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θα συναντηθεί και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης που αποτελεί την διπλωματική υπηρεσία της Ε.Ε. Ειδικότερα, θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Γενικό Γραμματέα της ΕΥΕΔ, Πρέσβυ Pierre Vimont με τον οποίο θα συζητηθούν το Κυπριακό, οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Τέλος, ο κ. Ζήνων θα συναντηθεί και με τον Γενικό Διοικητικό Διευθυντή της ΕΥΕΔ David O’ Sullivan με τον οποίο θα συζητηθούν τρόποι συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με την ΕΥΕΔ για θέματα συστέγασης Διπλωματικών Αποστολών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:49:01 PM