Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στον Παναμά - 02/11/2010


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε στις 27 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο του Παναμά κ. Ricardo Martinelli ως ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στον Παναμά, με έδρα την πόλη του Μεξικού. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Φιλίππου διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και τον λαό του Παναμά.


Κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Παναμά κ. Martinelli, ο Πρέσβης της Κύπρου, αφού αναφέρθηκε στη σταθερή και συνεπή υποστήριξη του Παναμά όσον αφορά το Κυπριακό, ενημέρωσε τον κ. Martinelli για την πορεία των συνομιλιών παρουσιάζοντας το σχετικό τρίπτυχο των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, έγινε εκτενής ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Παναμά και επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία και ανάγκη για ενίσχυση και εδραίωση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Στην αντιφώνηση του, ο Πρόεδρος του Παναμά αναφέρθηκε στους εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας, υπογραμμίζοντας την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησης του στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Ο κ. Martinelli ανανέωσε την υποστήριξή του στη νέα πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος θα πρέπει να εδράζεται στην βάση των προνοιών των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:02 PM