Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα και Βιέννη


Για την Αθήνα αναχωρεί την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, όπου το βράδυ θα είναι κύριος ομιλητής σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), αφιερωμένη στην επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.


Στις 5 Οκτωβρίου, θα αναχωρήσει για την Βιέννη, όπου στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016, μετά από πρόσκληση του Αυστριακού Υπουργού Εξωτερικών κ. Sebastian Kurz, θα συμμετάσχει στη Μεσογειακή Σύνοδο του ΟΑΣΕ, με θέμα «Νεολαία βόρεια και νότια της Μεσογείου: Αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους ασφαλείας και ενισχύοντας τη συνεργασία». Η Αυστρία προεδρεύει αυτόν τον χρόνο της ομάδας Μεσογειακών Εταίρων για Συνεργασία του Οργανισμού.

Επιπλέον, στις 6 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αυστριακό ομόλογό του, στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Κύπρου-Αυστρίας, το κυπριακό πρόβλημα, τα ευρωτουρκικά, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για έξοδο, καθώς και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

O Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016.Τελευταία Ενημέρωση στις: 05/10/2016 01:20:13 PM