Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - 19/06/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η στρατηγική της ΕΕ για θέματα Ασίας, η Ενεργειακή Διπλωματία, καθώς και οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Στο πλαίσιο γεύματος εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki Moon θα συζητηθεί η συνεργασία ΕΕ-ΟΗΕ στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων και την αντιμετώπιση διεθνών θεμάτων.

Την Τρίτη, 23 Ιουνίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, οι οποίες θα εστιάσουν στο σχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στις 25-26 Ιουνίου, το θεματολόγιο «βελτίωση της νομοθεσίας» και το σχέδιο δράσης για τη Στρατηγική Πληροφόρησης.

Κατά την παρουσία του στο Λουξεμβούργο, ο κ. Κασουλίδης θα υπογράψει μαζί με τον Λετονό ομόλογό του Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λετονίας για την Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 24 Ιουνίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:38 PM