Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 19/10/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.


Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την Ανατολική Εταιρική Σχέση ενόψει και της επικείμενης Συνόδου στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον προσεχή Νοέμβριο, τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία καθώς και την κατάσταση στη Μιανμάρ.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την πρόσφατη Σύνοδό του στο Στρασβούργο, η επικείμενη Σύνοδος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, ενώ θα γίνει ανασκόπηση του ευρωπαϊκού εξαμήνου και θα υιοθετηθούν συμπεράσματα σχετικά με την προστιθέμενη αξία των μακροπεριφερειακών στρατηγικών. Ενδέχεται επίσης να συζητηθεί και η πρόσφατη Έκθεση Προόδου της Επιτροπής για τη διαδικασία διεύρυνσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:47:02 PM