Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Πεκίνο στον Πρόεδρο της Κίνας - 09/07/2014


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο, κ. Άγις Λοΐζου, επέδωσε στις 8 Ιουλίου 2014 τα Διαπιστευτήριά του στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xi Jinping.


Κατά την επίσημη τελετή, η οποία έλαβε χώρα στη «Μεγάλη Αίθουσα του Λαού», ο Πρόεδρος της Κίνας καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και διαβίβασε τους θερμούς του χαιρετισμούς προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος κ. Xi εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες θα εκμεταλλευτούν το στέρεο υπόβαθρο των παραδοσιακά φιλικών και στενών τους σχέσεων για να αναβαθμίσουν περαιτέρω, τόσο τις μεταξύ τους διμερείς σχέσεις, όσο και ευρύτερα τις σχέσεις τους σε όλα τα επίπεδα.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρέσβης κ. Άγις Λοΐζου, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο κ. Xi Jinping και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να εργαστεί προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του συνόλου των σχέσεων Κύπρου-Κίνας. Τέλος, ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη της Κίνας και τη θέση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη πολιτική της «Μίας Κίνας».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:23 PM