Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Αθήνα - 20/07/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα.


Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον κ. Κυπριανού σε εγκάρδιο κλίμα και αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, είπε χαρακτηριστικά: «Ημέρα δεινών η σημερινή, κύριε Υπουργέ».

Απαντώντας, ο κ. Κυπριανού είπε: «Είναι μία μαύρη επέτειος. Και δυστυχώς, 36 χρόνια μετά, ακόμη συζητάμε τα αποτελέσματα, πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα ανατρέψουμε».

Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα είχε την ευκαιρία να καταθέσει στεφάνι στα μνημεία των πεσόντων Ελλαδιτών αξιωματικών και στρατιωτών στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι θυμάται κανείς τα τραγικά γεγονότα τα οποία ζούμε, δυστυχώς, καθημερινά.

Συνεχίζοντας ο κ. Κυπριανού είπε: «Αυτό που έλεγα είναι ότι καταφέραμε επί 36 χρόνια να κρατάμε ανοικτό το θέμα και στην κορυφή των συζητήσεων, χάρις στη βοήθεια της Ελλάδας. Χωρίς τη συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού δεν θα μπορούσαμε να κρατάμε, για 36 χρόνια, ένα τέτοιο πρόβλημα ανοικτό».

Ο κ. Παπούλιας, συμφωνώντας με τα λεχθέντα υπογράμμισε την αντίσταση του λαού της Κύπρου και πρόσθεσε: «Αν είχε υποκύψει ο λαός και μοιρολατρικά αποδεχόταν τα τετελεσμένα, δεν θα υπήρχε σήμερα δυνατότητα για την Ελλάδα να στηρίξει μαζί σας αυτό ακριβώς, το να δίνετε τη μάχη, μια σκληρή μάχη, που πολλοί Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τα γεγονότα. Κανένας δεν μιλάει για στρατιωτική κατοχή».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε: «Τους θυμίζουμε ότι δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα, μια απλή επίλυση, μια συνοριακή διαφορά, αλλά είναι παραβίαση διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:27:27 PM