Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων Νέου Ύπατου Αρμοστή στη Δημοκρατία Μαυρικίου


Στις 7 Δεκεμβρίου ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, με έδρα την Πρετόρια, κ. Γιάννης Ιακώβου, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυρικίου κα Ameenah Gurib-Fakim.


Κατά την τελετή των διαπιστευτηρίων, ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής διαβίβασε, τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, μαζί με τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του λαού του Μαυρικίου.

Στο πλαίσιο ξεχωριστής συνάντησης του κ Ιακώβου με την Πρόεδρο της χώρας, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε τομείς που η Κύπρος θα μπορούσε να συμβάλει με τις εμπειρίες της.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε επίσης στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυρικίου, για τη σταθερή θέση της κυβέρνησης της χώρας της έναντι της Κύπρου, υποστηρίζοντας την επίλυση του ζητήματος στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως και για τη στήριξη στην κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 12/12/2016 12:33:10 PM