Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους - 09/09/2013


Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 7/9, οι διήμερες εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (GYMNICH) στο Βίλνιους και στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.


Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου, στις οποίες συμμετέιχε και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Kerry, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο, στις εξελίξεις στη Συρία αλλά και στην Ειρηνευτική Διαδικασία Μέσης Ανατολής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συρία και εν συνεχεία των σχετικών δηλώσεών του κατά την πρώτη μέρα του Άτυπου Συμβουλίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ θα καταδικάσει την χρήση αλλά και την φύλαξη χημικών όπλων.

Αναφερόμενος στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και στο πως αυτές επηρεάζονται από τις εξελίξεις, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε την ανησυχία του για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις χώρες της περιοχής, μια πιθανή, μακροχρόνια συνέχιση της κρίσης στη Συρία.

Βάσει του ανωτέρω, και υπο το φώς των εν εξελίξει συζητήσεων για αντίδραση της Διεθνούς Κοινότητας στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ο κ. Κασουλίδης τόνισε πως αυτή θα πρέπει να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις προσπάθειες για οριστική λήξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μέσω της επίτευξης μιας πολιτικής συμφωνίας και τον τερματισμό αυτης της σοβαρότατης ανθρωπιστικής καταστροφής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο απόψε.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:35 PM