Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρμενία - 27/01/2015


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, στο Έρεβαν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας με έδρα την Μόσχα κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Serzh Sargsyan.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο της Αρμενίας, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε διμερές όσο και διεθνές επίπεδο. Κύπρος και Αρμενία έχουν κοινές ιστορικές καταβολές και εμπειρίες και παρόλο που διατηρούν άριστες σχέσεις, υπάρχει πάντα δυνατότητα για βελτίωση. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Έρεβαν, τονίζοντας ότι οι αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών που χαρακτηρίζονται από σταθερότητα έχουν την δυνατότητα για περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη. Ζήτησε δε από τον Πρέσβη να μεταφέρει τις δικές του ευχές στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο Κύπριος Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αρμενίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιπτώσεις που αυτό έχει για συνομιλίες για Κυπριακό. Ευχαρίστησε για τη θέση αρχών που ακολουθεί πιστά η Αρμενία και ενημέρωσε για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και τις συνέπειες της πρόσφατης σοβαρής οικονομικής κρίσης, αλλά και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Διαπιστώθηκε ότι ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, στους τομείς των επιχειρήσεων, της ενέργειας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν ακόμα πολλά για αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, επίσης, εξήρε την άριστη συνεργασία των δυο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Κύπρου προς την Αρμενία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:32 PM