Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Αρχίζουν οι εργασίες της ετήσιας σύσκεψης Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών - 29/07/2014


Αρχίζουν αύριο, στη Λευκωσία, οι εργασίες της ετήσιας σύσκεψης των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών (ΑΔΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 1η Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης θα γίνει, μεταξύ άλλων, επισκόπηση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, περιφερειακής ασφάλειας, διμερών σχέσεων της Κύπρου με τρίτα κράτη και της συμμετοχής της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς.


Το πρόγραμμα εργασιών της Σύσκεψης ξεκινά στις 30 Ιουλίου με συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τους Πρέσβεις της Κύπρου στις χώρες Βορείου Αφρικής, Μέσης Ανατολής και περιοχής του Κόλπου, για συζήτηση εξειδικευμένων θεμάτων και των γεωπολιτικών εξελίξεων που διαμορφώνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το διήμερο 31 Ιουλίου με 1η Αυγούστου, οι Αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή για την πορεία των διαπραγματεύσεων και από τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Οικονομικών για τα θέματα αρμοδιότητας τους, με έμφαση στα θέματα ενέργειας, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και της πορείας υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την Παρασκευή, 1 Αυγούστου, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας θα ενημερωθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών για επιμέρους θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, με έμφαση στα όσα έχουν επιτευχθεί κατά τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο του νέου προσανατολισμού στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του ρόλου διαδραματίζει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΑΔΑ θα συζητήσουν επίσης θέματα μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:46 PM