Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Σχέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 12/12/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.


Στο επίκεντρο των εργασιών του ΣΕΥ, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της τρομοκρατία, τις εξελίξεις στη Λιβύη και το Ιράκ καθώς και τις σχέσεις με τους Ανατολικούς Εταίρους. Στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για σημαντικά περιφερικά θέματα εξωτερικής πολιτικής στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, στη βάση πρακτικής να προσκαλούνται σε αυτά τα γεύματα αξιωματούχοι τρίτων χωρών και διεθνών οργανισμών.

Την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, τις εργασίες του οποίου θα απασχολήσουν κυρίως τα συμπεράσματα διεύρυνσης για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας, καθώς και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου με κύρια θέματα στην ατζέντα του τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, την Εσωτερική Αγορά και την Ενεργειακή Ένωση. Το πρωί της ίδιας μέρας ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

O Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:56 PM