Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βουδαπέστη - 11/01/2008


O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων πραγματοπoίησε στις 10 και 11 Ιανουαρίου επίσκεψη εργασίας στη Βουδαπέστη.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γενικός Διευθυντής είχε διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους Υφυπουργούς κα Marta Fekszi Horvαth, κ. Gαbor Ivαn και κ. Lαszlσ Szυke.

Ο κ. Ζήνων είχε επίσης συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Καroly Banai, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Tibor Navracsics και την Ευρωβουλευτή κα Alexandra Dobolyi.

Κατά τις συναντήσεις έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο κ. Ζήνων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την επίτευξη μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Έγινε επίσης ανασκόπηση και ανταλλαγή απόψεων για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:09:58 PM