Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στη 2η Υπουργική Συνάντηση του Med Group - 19/02/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στη δεύτερη υπουργική συνάντηση του «Med Group». Υπενθυμίζεται ότι το «Med Group» συστάθηκε με πρωτοβουλία του κ. Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των 7 μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.


Στην εν λόγω υπουργική συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου καθώς επίσης και η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της Ένωσης, κα Federica Mogherini.

Στο επίκεντρο των εργασιών του «Med Group» αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στις εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, όπως επίσης και η κρίση στην Ουκρανία. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις με στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, όπως επίσης και για τους στόχους της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας την περίοδο 21-22 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της Προέδρου του Ιδρύματος «Anna Lindh», κας Guigou και του Γενικού Διευθυντή της «Ένωσης για τη Μεσόγειο», κ. Sijilmassi, θα συζητηθούν, ο πολιτισμικός διάλογος και η προώθηση της ανεκτικότητας, η προώθηση συνεργασιών προς όφελος της νεολαίας και οι προκλήσεις που σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:04 PM