Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες - 15/09/2009


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Νικόλαος Αιμιλίου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Κύρια θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 29-30 Οκτωβρίου, καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, το Ιράν και την περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.


Κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου, διεξήχθη προκαταρτική συζήτηση αναφορικά με τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων θεσμικών θεμάτων, της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, των κλιματικών αλλαγών και της παράνομης μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά στις εξωτερικές σχέσεις, οι ‘27’ αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράν και το Αφγανιστάν. Παράλληλα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, διεξήχθη συζήτηση αναφορικά με τους τρόπους ενδυνάμωσης των σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες του Νoτίου Καυκάσου.

Σε παρεμβάσεις του, ο κ. Αιμιλίου παρουσίασε τις θέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης στα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:22:30 PM