Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Χαιρετισμός Υπουργού Εξωτερικών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Χρυσού Χορηγού της Κυπριακής Προεδρίας του ΣτΕ


Σας θυμίζω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) την προσεχή Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, στο Στρασβούργο.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας παρουσιάζω σήμερα, σε αυτή την πανηγυρική εκδήλωση, τον Χρυσό Χορηγό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών για επίδειξη ενδιαφέροντος συνεργασίας κατά την Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με δωρεά συνολικής αξίας πέραν των €108.000.

Η δωρεά του Πολιτιστικού Ιδρύματος αφορά σπουδαία βιβλία από την εκδοτική σειρά του Ιδρύματος και πιστά αντίγραφα παλαιών χαρτών και χαρακτικών, από την πλούσια συλλογή του, για να προσφερθούν ως δώρα της Κυπριακής Προεδρίας. Η προσφορά των δώρων αυτών, συνάδει με το πνεύμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και τις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Επιπλέον, τονίζει την πρωτοβουλία, που ανέλαβε η κυπριακή διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την πρωτοφανή καταστροφή και την παράνομη διακίνηση πολιτιστικού πλούτου σε χώρες συγκρούσεων, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων προσεγγίσεων για τη δημιουργία συνεργειών και την διερεύνηση των δυνατοτήτων για την αποτελεσματική προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη των προσπαθειών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την οριστικοποίηση της νέας Σύμβασης για τα αδικήματα που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά και να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην πρωτοποριακή εργασία του Οργανισμού στον τομέα αυτό. Επιπλέον, αρκετές από τις δράσεις της Προεδρίας προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση.

H σχέση στρατηγικής συνεργασίας, η οποία έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του τόπου μας, την Κυπριακή Κυβέρνηση και την Τράπεζα Κύπρου, επιφέρει πολλαπλά οφέλη, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο, το δημόσιο συμφέρον και καταδεικνύει ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, οι δύο κύριοι πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν την κοινωνία και την οικονομία μας, μπορούν και επιβάλλεται να συνεργάζονται εποικοδομητικά, προς όφελος της ανάπτυξης και της δημιουργίας προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου για την προσφορά του και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασία μας και σε άλλα επίπεδα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 18/11/2016 02:32:36 PM