ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις


Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, κ. Miguel Angel Moratinos, πραγματοποίησε διάλεξη στην Κύπρο - 04/02/2011


Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, κ. Miguel Angel Moratinos, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών, πραγματοποίησε διάλεξη σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2011, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η διάλεξη απευθυνόταν σε βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, διπλωμάτες και άλλους κρατικούς λειτουργούς.

Ο κ. Moratinos ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Τυνησία και την Αίγυπτο καθώς και τις ευρύτερες συνέπειες των εν λόγω εξελίξεων για τον αραβικό κόσμο. Παρέθεσε επίσης τις απόψεις του αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και ανέπτυξε ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου με την ΕΕ, όπως η Διαδικασία της Βαρκελώνης και η Ένωση για τη Μεσόγειο.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, κα. Σκεύη Κουκουμά, κ. Άριστος Αριστοτέλους και κ. Χρήστος Στυλιανίδης, λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και λειτουργοί του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομικών, και του Γραφείου Προγραμματισμού.


Έτος rint

No documents found_______________________________________________
Πνευματικά Δικαιώματα © Κυπριακή Δημοκρατία 2016 - 2019
Υπουργείο Εξωτερικών
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής